Bokmässan i Göteborg

Händelsen har redan ägt rum

Årets tema för Bokmässan i Göteborg är bland annat judisk kultur. Sveriges museum om Förintelsen kommer vara på plats och presentera tre olika format. Vi ser fram emot att diskutera hur vi i dag och i framtiden kan hålla minnet av Förintelsen vid liv.

Sveriges museum om Förintelsen har följande huvudaktiviteter på Bokmässan:

Dimensions in Testimony

Möt och samtala med Elisabeth Citrom och Tobias Rawet, båda överlevande från Förintelsen, i interaktiva biografier. Elisabeth och Tobias har delat sina erfarenheter och deltagit i intervjuer där de svarat på tusentals frågor. Genom AI-teknik kan du ställa dina frågor till Elisabeth eller Tobias och få svar direkt. Dimensions in Testimony är ett samarbete med USC Shoah Foundation och Judisk kultur i Sverige.

Samtala med Elisabeth eller Tobias

I Arkivet på Sveriges museum om Förintelsen kan besökare samtala med Elisabeth Citrom genom AI-teknik i Dimensions in Testimony.
I Arkivet på Sveriges museum om Förintelsen kan besökare samtala med Elisabeth Citrom genom AI-teknik i Dimensions in Testimony. Under bokmässan finns möjlighet att samtala med Elisabeth Citrom och Tobias Rawet, båda överlevande från Förintelsen, i Dimensions in Testimony. Foto: Lydia Rosell Cacho, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Podden Sju liv

Museets första utställning Sju liv öppnade i juni 2023 och presenteras som podd under Bokmässan. Ljudformatet adderar ytterligare ett sätt att ta del av Walter, Alice, Czesław, Lieselotte, Hanna, Kiwa och Evas berättelser. Det ökar tillgängligheten och skapar nya kontaktytor med museipubliken.

Läs mer om utställningen Sju liv

Speaking Memories

Utställningen Speaking Memories – Förintelsens sista vittnen sätter fokus på överlevande och lyfter deras berättelser. Utställningen visas på Bokmässan.

Biljetter

Köp biljett till Bokmässan här: Shop - produktlista - Bokmässan (bokmassan.se)

  • Biljetter bokas via länken ovan.
  • Monter: C03:02
  • torsdag 28 september
  • fredag 29 september
  • lördag 30 september
  • söndag 1 oktober