Lärarkväll

Lärarkväll mot antisemitism

Torsdag 19 september

TZOI Rudolf
Stillbild ur filmen The Zone of Interest (2003). Christian Friedel som lägerkommendanten Rudolf Höss. Foto: SF Studios.

Antisemitismen ökar – på Tiktok, i ditt klassrum och i nästan varje faktaförnekande konspirationsteori. Välkommen på inspirationskväll för arbete mot antisemitism med Sveriges museum om Förintelsen, Utbildningsförvaltningen i Stockholm och Skolbio Stockholm på bio Capitol.

Kvällens program

16.30, Torsgatan 19: Sveriges museum om Förintelsen ger dig ett smakprov på guidad visning i sina lokaler och presenterar sina kostnadsfria program för skolan.

17.15, S:t Eriksgatan 82: Vi förflyttar oss till bio Capitol. I salong 1 finns mackor och alkoholfri dryck uppdukad. Stockholmskällan, Cirkulationsbiblioteket och Skolbio Stockholm finns också på plats.


17.45: Film- och mediepedagog Elisabet Jonsved introducerar arbete med film i klassrummet, innan vi tittar på den tvåfaldigt Oscarsbelönade The Zone of Interest (2023). Filmen rekommenderas för högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningen. I Skolbios övriga utbud finns också filmer på tema antisemitism för yngre åldrar.

20.00 kvällen avslutas.

Målgrupp: Lärare, skolbibliotekarier och övrig pedagogisk personal åk 6–9, gymnasiet och vuxenutbildningen.

Vi bjuder på matig macka och dryck. Inspirationskvällen är kostnadsfri, men det är begränsat antal platser. Först till kvarn!

  • Plats: Sveriges museum om Förintelsen, Torsgatan 19 och Bio Capitol, S:t Eriksgatan 82.
  • Kostnadsfritt deltagande. Vid oanmäld frånvaro eller avanmälan efter den 15/9 debiterar vi skolan 350 kr per person.
  • Arrangörer: Sveriges museum om Förintelsen, Utbildningsförvaltningen i Stockholm genom Grundskoleavdelningen och Medioteket.