Skola

I Arkivet på Sveriges museum om Förintelsen kan besökare samtala med Elisabeth Citrom genom AI-teknik i Dimensions in Testimony.
Sveriges museum om Förintelsen är en resurs för skolor i hela landet. Boka vårt skolprogram och ta del av vårt digitala utbud. Den 12 mars deltar museet i en Digital lärarträff med tema Historien om Sverige.

På museets webbplats finns berättelser från överlevande som kom till Sverige. Här finns också Dimensions in Testimony interaktiva biografier där dina elever kan ställa egna frågor till Elisabeth Citrom och Tobias Rawet, som överlevde Förintelsen.

Dimensions in Testimony ger en unik möjlighet att föra dialog med överlevande, på plats i klassrummet. Vi erbjuder även en lärarhandledning till Dimensions in Testimony samt fördjupningsmaterial om Förintelsen.

Toppbild: I Arkivet på Sveriges museum om Förintelsen kan besökare samtala med Elisabeth Citrom genom AI-teknik i Dimensions in Testimony. Foto: Lydia Rosell Cacho, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Identifikationshandlingar tillhörande Kiwa, Eva, Alice, Hanna, Lieselotte, Walter och Czeslaw. Foto: Helena Bonnevier, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.
Foto: Helena Bonnevier, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Skolprogram Sju liv

Boka en kombinerad guidad visning och workshop i utställningen Sju liv. Vi tar emot högstadie- och gymnasieklasser.

Lärarhandledningar

Arbeta med Förintelsen

Samtala med överlevande från Förintelsen i klassrummet och se avsnitt om nazismens förbrytelser.

I förgrunden en grupp människor och i bakgrunden syns det nazityska skeppet SS Donau i Oslo hamn 1942.

Samtal med överlevande

Dimensions in Testimony ger möjlighet att ställa frågor till överlevande från Förintelsen.

Porträtt på Elisabeth Citrom, överlevande från Förintelsen.

Berättelser från överlevande

Följ fem livsöden från förföljelse till Sverige.

NMA.0033193 (1)-beskuren

Vi vill ha en nära dialog med elever och lärare

Museets uppbyggnad sker i nära dialog med lärare. Är du och din klass intresserade av att vara med i uppbyggnadsarbetet? Hör gärna av dig till oss på skola@museumforintelsen.se.

Sveriges museum om Förintelsen är ett museum för hela Sverige och vi söker därför samarbeten med skolor runtom i landet.

Nyhetsbrev för skola

Närbild på en resväska.