Skola

Sveriges museum om Förintelsen är en resurs för skolor i hela landet. Museets första utställning öppnar 21 juni och i höst kan du boka in dig på skolvisningar. Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få information om när du kan boka. Redan nu kan du ta del av vårt digitala utbud.

På museets webbplats finns berättelser från överlevande som kom till Sverige. Här finns också Dimensions in Testimony interaktiva biografier där dina elever kan ställa egna frågor till Elisabeth Citrom och Tobias Rawet, som överlevde Förintelsen.

Dimensions in Testimony ger en unik möjlighet att föra dialog med överlevande, på plats i klassrummet. Framöver kommer vi även erbjuda en lärarhandledning till Dimensions in Testimony samt fördjupningsmaterial om Förintelsen.

Samtal med överlevande

En möjlighet att ställa frågor till överlevande från Förintelsen.

Berättelser från överlevande

Följ fem livsöden från förföljelse till Sverige.

Vi vill ha en nära dialog med elever och lärare

Museets uppbyggnad sker i nära dialog med lärare. Är du och din klass intresserade av att vara med i uppbyggnadsarbetet? Hör gärna av dig till oss på skola@museumforintelsen.se.

Sveriges museum om Förintelsen är ett museum för hela Sverige och vi söker därför samarbeten med skolor runtom i landet.

Lärarträff

I november 2022 ordnade vi en lärarträff för att berätta mer om hur lärare och elever kan arbeta med museets resurser. Håll utkik här och i nyhetsbrevet för skola för information om kommande lärarträffar. Prenumerationslänk till nyhetsbrevet hittar du längst ned på denna webbsida.

Nyhetsbrev för skola