Sveriges museum om Förintelsen c/o Historiska

2. På gång
  3. Sveriges museum om Förintelsen c/o Historiska

Miniutställning: Föremål från överlevande som kom till Sverige

Pågår 17 juni 2022–31 augusti 2022.

Genom fem föremål kan vi ta del av berättelser från överlevande, som under olika omständigheter kom till Sverige efter Förintelsen och folkmordet på romer.

De föremål som Sveriges museum om Förintelsen ställer ut är ett morsdagsbrev, en liten resväska, två identitetskort stämplat med ett J, en randig fångjacka och en ikonbild. Genom dessa får vi ta del av de levnadsöden som tillhör de judiska överlevandena Liselotte Jacks, Tobias Rawet, Lilli och Walter Brünn, Kiwa Zyto och den romska överlevanden Hanna Dimitri (Brezinska).

Föremålen, som har skänkts eller lånats in till Sveriges museum om Förintelsen, visas i en monter i entréhallen på Historiska museet.

Toppbild: Kiwas identifikationshandling efter frisläppandet, daterat 21 januari 1946. På bilden bär han samma jacka som nu är på utlån till Sveriges museum om Förintelsen. Foto: Ola Myrin, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Besök miniutställningen

Fri entré.

Tillgänglighet

Föremålen visas i en monter på Historiska museet. Montern går tyvärr inte att nå med hiss, men bilder på föremålen och all information finns också här på museets webbplats.
Se föremålen digitalt.

Miniutställningen pågår 17 juni 2022–31 augusti 2022.
För öppettider se Historiska museets webbplats.

Adress

Narvavägen 13–17. Läs mer om hur du hittar till Historiska museet på museets webbplats.