Tillgänglighet
Bra att veta inför ditt besök
- För fordon med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkeringsplats utanför museets entré.
- Parkeringsplatser finns på Torsgatan samt intilliggande gator.
- Det finns två nödutgångar. Kontakta någon av museivärdarna på våningsplanet om något skulle hända. Följ personalens instruktioner i händelse av utrymning.
- Sveriges museum om Förintelsen ligger en trappa upp på Torsgatan 19. Det finns två hissar upp till museets våningsplan (välj våning 5 i hissen).
- Huvudentrén till Torsgatan 19 är 89 centimeter bred och 228 centimeter hög, dörren har automatisk dörröppning.
- Entrén till museet är 100 centimeter bred och 210 centimeter hög.
- Hiss finns till museets våningsplan (välj våning 5 i hissen). Det finns två hissar med dörrbredd 90 centimeter, dörrhöjd 200 centimeter och höjd korg invändigt 212 centimeter.
- Det går bra att ta med barnvagn till museet, det finns två barnvagnsparkeringar i entrén. Behöver du amma eller flaskmata din bebis går det bra att göra det i museets lounge.
- Förstoringsglas och ficklampor går att låna i museibutiken.
- Teleslinga saknas.
- Portabel hörslinga saknas.
- Det finns en tillgänglighetsanpassad toalett på museet med golvyta 215 x 215 centimeter. Dörrbredd 90 centimeter. Armstöd vid toalettstol: höjd 80 centimeter.
- Samtliga publika utrymmen är tillgängliga med rullstol, rullator och barnvagn.
- Informations- och butiksdisken har en nedsänkt del.
- Det är inte tillåtet att ta med husdjur. Ledarhundar och assistanshundar är välkomna, uppvisa då intyg för personalen på plats.
Garderob
Det är inte tillåtet att ta med jackor eller väskor in i museet. Du behöver hänga av dig din jacka på de klädställningar som finns i entrén. Väskor större än A4-storlek får ej tas med in i museet. Det finns mindre skåp i entrén till museet, där du kan låsa in dina ytterkläder. Skåpen är 37,5 centimeter långa, 27 centimeter breda och 40,5 centimeter djupa. Obs! Vi kan inte ansvara för väskor som inte får plats i skåpen utan hänvisar till större skåp som finns på exempelvis Stockholms centralstation. Väskor får ej lämnas obevakade på museet.
Tillgängliga utställningar
Vi arbetar aktivt för att våra utställningar ska vara tillgängliga. Vår ambition är att bygga utställningar som är tillgängliga för alla människor som vill besöka oss. Det ska vara möjligt för alla att röra sig runt i miljöerna och ta till sig information om det som finns i utställningen. Innan en ny utställning öppnar testar vi också texter, mediateknik och utställningsmiljöer i sin helhet tillsammans med besökare för att säkerställa att utställningen fungerar för de tänkta målgrupperna.
Tillgänglighet i utställningen Sju liv
- I utställningen Sju liv finns utställningstexter finns på svenska och engelska.
- Vissa delar av utställningen kan upplevas mörka – det beror på att föremålen behöver skyddas.
- Utställningen innehåller ljud.
Kontakt
Har du frågor om som rör tillgänglighet i våra lokaler kan du mejla info@museumforintelsen.se.