Du har kanske hört att antisemitismen ökar, men vad är egentligen antisemitism? Hur ser den ut idag och hur påverkar den debatten och judar i Sverige?

Välkommen till ett samtal om antisemitismens historiska rötter, samtida föreställningar och konsekvenser. Under kvällen reder vi ut vilka fördomar som drabbar judar. Vi tittar på hur antisemitismen ser ut i Sverige idag och lär oss vad som krävs för att identifiera och motverka den.
Samtalet är ett samarbete med Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA).
Medverkande i programmet:
- Henrik Bachner är fil. dr i idéhistoria, författare till bl.a. Antisemitism i Sverige. En jämförelse av attityder och föreställningar 2005 och 2020 (med Pieter Bevelander, 2021), Återkomsten. Antisemitism i Sverige efter 1945 (1999, 2004), med flera.
- Naima Grossman, Generalsekreterare, Judiska ungdomsförbundet i Sverige (JUS). JUS är en partipolitiskt obunden, ideell paraplyorganisation vars syfte är att stärka judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige.
- Kvällens moderator, Willy Silberstein har arbetat som journalist under lång tid, till stor del för Ekot, Sveriges Radio. Nu driver han eget som bl.a. moderator. Willy Silberstein är medlem i SKMA och var under många år kommitténs ordförande.
- Pris: 100 kronor. Anmälan krävs via Ticksterlänk ovan.
- Sveriges museum om Förintelsen, Torsgatan 19, Stockholm. Plan 5.
- Det är inte tillåtet att ta med jackor eller väskor in i museet. Du behöver hänga av dig din jacka och låsa in din väska i de skåp som finns i entrén. Väskor får ej lämnas obevakade på museet. Läs mer om förvaring och tillgänglighet under öppettider.
- Samtalet kommer att fotograferas och kan komma att användas på Sveriges museum om Förintelsens webbplats och sociala medier.