1. Startsida
  2. Premiär för Mishpocha/Familjen – en pjäs om trauma, överlevnad och familjedynamik

Premiär för Mishpocha/Familjen – en pjäs om trauma, överlevnad och familjedynamik

Sveriges museum om Förintelsen presenterar stolt premiären av Mishpocha/Familjen. En pjäs som skildrar de dolda trauman som förintelseöverlevande bär med sig och visar hur dessa kan påverka en familj och efterlevande generationer. Pjäsen är skriven av Anette Sallmander, spelas på museet och har premiär den 5 oktober.  

Mishpocha/Familjen är regisserad av Voula Kereklidou och spelas med skådespelarna Daniel Goldmann och Anette Sallmander i huvudrollerna. Publiken får följa med på en resa genom en familjs liv i 1960-talets Sverige. Genom barnens oskyldiga lekar och föräldrarnas smärtsamma minnen av förlust och våld väver föreställningen samman en berättelse om både överlevnad och kamp.   

- Förintelsen har påverkat många familjer och fortsätter att göra det. Mishpocha/Familjen är en pjäs som berör, vi hoppas att besökarna får en stor teaterupplevelse och samtidigt reflekterar över Förintelsen och dess konsekvenser, säger Lydia Rosell Cacho, programansvarig på Sveriges museum om Förintelsen.   

Mishpocha/Familjen är en påminnelse om de historiska trauman som fortfarande formar vår samtid och en reflektion över den judiska invandrarerfarenheten i Sverige. Föreställningen har ett starkt team bakom sig, där ingår dockmakare Annika Arnell, rörelseinstruktör Ulf Evren, kostymdesigner Anne-Christine Axelsson, scenograf Marten Eriksson samt musik- och ljuddesigner Henrik Lörstad.   

Med start den 5 oktober spelas pjäsen sex gånger på Sveriges museum om Förintelsen på Torsgatan 19 i Stockholm.   

Mer information och biljettbokning.

Anton Wigbrand
Pressansvarig
08-519 557 50
anton.wigbrand@shm.se

Poster-familjen-1920x1467

Fotograf: Karl Gabor
Poster för pjäsen Mishpocha/Familjen

Familjen-1920x2902

Fotograf: Karl Gabor
Huvudrollsinnehavarna i pjäsen Mishpocha/Familjen