1. Startsida
  2. Skola
  3. Digital lärarträff

Lärarträff 10 november – anmälan är stängd

Under lärarträffen presenterar vi hur du kan arbeta med museets resurser på webbplatsen. Du kan delta via länk eller på plats i de nya museilokalerna på Torsgatan 19. Vi välkomnar lärare och skolpersonal från hela Sverige.

På lärarträffen presenterar vi Sveriges museum om Förintelsen lite närmare och berättar hur museet kan vara en resurs i undervisning om Förintelsen. Vi demonstrerar Dimensions in Testimony, interaktiva biografier som möjliggör att elever kan ställa frågor till Elisabeth Citrom och Tobias Rawet, båda överlevande från Förintelsen. Du får möjlighet att testa Dimensions in Testimony och lära dig mer om hur biografierna kan användas i klassrummet. Vi diskuterar också vad som är viktigt att tänka på när du arbetar med vittnesmål i din undervisning.

Porträtt på Elisabeth Citrom, överlevande från Förintelsen.
Elisabeth Citrom, överlevande från Förintelsen. Foto: Erik Lernestål, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Läs mer om Dimensions in Testimony här.

Vid träffen får du även en förhandsvisning av föremål ur museets samling och de nya museilokalerna, dessutom berättar vi mer om arbetet med att bygga upp det nya museet. Museet vill ha en nära dialog med lärare och under lärarträffen lyssnar vi på dina synpunkter.

Vi välkomnar lärare och skolpersonal från hela Sverige. Lärarträffen ordnas den 10 november klockan 17–18.30 och är ett hybridmöte. Du kan välja att delta på plats i museets lokaler på Torsgatan 19 i Stockholm eller via länk. Väljer du att delta via länk skickas en sådan till dig i god tid innan lärarträffen.

Lärarträffen är kostnadsfri.

Anmälan är stängd. Vid frågor kontakta skola@museumforintelsen.se.

Nyhetsbrev för skola

Närbild på en resväska.