Programserie

Raoul Wallenberg – I Raouls fotspår

8 maj klockan 15 och klockan 17

Följ med på en stadsvandring på Östermalm i Raoul Wallenbergs fotspår.
SMF_Raoul_Wallenberg_programserie_vandring
Kolorerad bild på Raoul Wallenberg. Foto: Raoul Wallenberg Academy.

Under vandringen tar vi oss runt i Raouls kvarter på Östermalm och den digitala utställningen “Pieces. A story of civil courage”, där du får följa hans liv och öde. Samtidigt får du reflektera över ditt eget civilkurage och hur vi kan bidra till ett medmänskligt samhälle idag. I den digitala utställningen via appen visas för första gången unika bilder på Raoul Wallenberg i färg och personliga berättelser från hans familj.

Vi erbjuder två vandringar den 8 maj, kl. 15.00 och kl. 17.00.
Vandringen är kostnadsfri. För att ta del av stadsvandringen behöver du boka en plats och ha med dig en laddad smartphone med appen "Pieces. A story of civil courage" samt hörlurar.

Ladda ner appen Raoul Wallenberg Center

Om Pieces. A story och Civil Courage
Pieces är den första utställningen i Raoul Wallenberg Center och är framtagen av Raoul Wallenberg Academy. Platser som ingår i utställningen är Raoul Wallenbergs torg, Strandvägen 7A, Riddargatan 43 och Nybrokajen.

Om Raoul Wallenberg Center
Raoul Wallenberg Center är ett digitalt museum i det offentliga rummet som är dedikerad till Raoul Wallenberg och lyfter civilkurage, medmänsklighet och vikten av agera – då, som nu, som alltid.

  • Kostnadsfritt. Anmälan krävs via Ticksterlänk ovan.
  • Raoul Wallenbergs torg, 111 47 Stockholm.
  • Personal finns på plats på Raoul Wallenbergs torg och scannar din biljett.